Мільярд доларів "Нафтогаз України" має намір позичити у російських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярд доларів "Нафтогаз України" має намір позичити у російських банків

Кредит&Депозит
888
Український "Нафтогаз" веде переговори з російськими Внєшекономбанком, "Альфа-банком" і "Газпромбанком" про залучення позикових коштів на загальну суму від $500 млн. до $1 млрд., повідомляють інформагентства.
Нагадаємо, 20 листопада прем'єри двох країн Володимир Путін і Юлія Тимошенко домовилися в Ялті, що "Газпром" знизить зобов'язання України із закупівлі газу в 2010 році, щоб не штрафувати її за недобір.
За словами радника президента РФ Віктора Черномирдіна, пункт про штрафи в контракті залишиться. Проте на 2010 рік "Нафтогаз" і "Газпром" домовляться про нові обсяги поставок.
Контракт компаній на 2009-2019 роки передбачає два рівні санкцій за недобір газу: щомісячний штраф і вимогу платити за 80% контрактних обсягів. Тільки за цей рік штрафи могли скласти до $8,5 млрд. Витрати за поставлений газ будуть менше 6 млрд доларів.
24 листопада делегація "Нафтогазу" знову вирушить до Москви для переговорів про можливе надання компанії кредиту російськими банками, а також про обсяг постачань російського газу наступного року.
Російська сторона надає Україні можливість самій сформулювати заявку на 2010 рік. Розрахунок кількості необхідного газу проведе НАК "Нафтогаз", спираючись на дані Міністерства економіки України.
Крім того, делегація планує підписати окремий документ про обсяги купленого Україною імпортного газу в 2009 році з пунктом про відсутність претензій і штрафних санкцій з боку "Газпрому".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас