Металурги поважчали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Металурги поважчали

Фондовий ринок
261
Індекси "Української біржі" і ПФТС за минулий тиждень знизилися до 1543,63 пунктів і до 624,66 пунктів відповідно
Найбільш оптимістичною була торговельна сесія в понеділок: індекс УБ додав 2,65%, а індекс ПФТС 0,26%. У вівторок індекс УБ втратив 0,71%, а ПФТС - 0,19%. В середу індикатори знаходилися в позитивній зоні, хоча трохи зросли (на 0,23% і 0,34%). В четвер індекси УБ і ПФТС зменшилися на 1,51% і 0,72%, а в п'ятницю - на 1,12% і 1,6%.
"В торговельну п'ятничну сесію на УБ з блакитних фішок найбільш просіли металургійні акції, - зазначає голова правління ФК "Автоальянс-інвест" Дмитро Тараненко.- Папери Єнакіївського металургійного заводу втратили 3,69%, Алчевського меткомбінату - 2,66%, "Азовсталі" - 2,32%".
Найкраще всіх паперів в індексному кошику виглядали акції "Укртелекому", які залишилися в колишній ціні в порівнянні з попередньою торговельною сесією.
"На початку тижня світові ринкам акцій дали поштовх позитивні новини про зростання економік країн єврозони в третьому кварталі 2009 р. і виході їх з рецесії, а також збільшення в липні-вересні ВВП Японії, що виявився вище за прогнози (на 1,2% в порівнянні з попереднім кварталом),- пояснює пан Тараненко.- Статистика із США з роздрібних продажів за жовтень перевершила чекання аналітиків, а європейські фондові індекси в понеділок досягли максимуму за 13 місяців завдяки рішенню держав Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва зберегти заходи стимулювання економіки".
Водночас, за словами Дмитра Тараненка, на цьому тижні прозвучало і застереження професора економіки нью-йоркського університету Нуріеля Рубіні (що передбачив фінансову кризу ще в 2006 р.) про те, що підйом американського фондового ринку передчасний і невиправданий, тому тиждень прошов під знаком сумнівів і розчарувань. Правда, на фінансовому ринку помітною позитивною новиною стало придбання американським банком JPMorgan Chase 50% акцій фондового брокера з Великобританії Cazenove, що є особистим інвестброкером королеви Англії Єлизавети II, - за $1,66 млрд. Планується, що операція буде завершена в січні 2010 р.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас