"Родовід" віддасть чужі гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Родовід" віддасть чужі гроші

Кредит&Депозит
2458
Сьогодні "Родовід Банк" почне здійснювати виплати фізособам-вкладникам Укрпромбанку. Після завершення процедури переведення зобов'язань Укрпромбанку із вкладів фізичних осіб, з "Родовід Банку" буде виведена тимчасова адміністрація.
Як повідомив тимчасовий адміністратор Укрпромбанку Костянтин Раєвський, наразі в електронній черзі на отримання вкладів зареєстровано більше 8 тис. осіб, але для підвищення ефективності процесу в п'ятницю почала діяти послуга реєстрації вкладників Укрпромбанку в електронній черзі через відправлення sms-повідомлення із вказівкою ідентифікаційного коду фізособи.
Крім того, з понеділка також починається робота з передачі частини активів Укрпромбанку до "Родовід Банку" після відповідного аудиту і їх ринкової оцінки. "Відповідно до постанови Кабміну і НБУ №1133, а також відповідно до договору, "Родовід Банк" отримає можливість ознайомитися з активами Укрпромбанку і відібрати ті активи, які є робочими із його точки зору", - сказав тимчасовий адміністратор Укрпромбанку.
При цьому він підкреслив, що першочерговим завданням банків є виконання зобов'язань перед вкладниками-фізособами, а розрахунок з юридичними особами залежить безпосередньо від виконання цих зобов'язань, а також від того, які активи будуть передані до "Родовід Банку (у банк переводяться зобов'язання щодо виплати вкладникам Укрпромбанку на загальну суму 6,9 млрд. грн., а також передаються активи Укрпромбанку - регіональна мережа і кредитний портфель фізичних осіб). Якщо ж банк захоче узяти на себе також кредитний портфель юросіб, йому доведеться прийняти зобов'язання з рефінансування НБУ. Крім того, він повинен буде звернутись до НБУ ще з однієї причини - забезпечення за кредитами юросіб сьогодні передане в заставу під рефінансування. "Принциповим є те, що розглядатимуться активи не нижче субстандартних", - частково прояснив ситуацію тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина.
Як повідомляли "ЭИ", договір про передачу активів і зобов'язань Укрпромбанку з вкладів фізосіб "Родовід Банку" був укладений 10 листопада, а 11 листопада Кабінет міністрів прийняв рішення про докапіталізацію "Родовід Банку" на суму 5,6 млрд. грн. для виплати депозитів вкладникам Укрпромбанку. Уряд для участі в додатковій капіталізації "Родовід Банку" випустить облігації внутрішньої державної позики на загальну номінальну суму 5,6 млрд. грн. з погашенням рівними частинами в 2018-2020 рр. і ставкою прибутковості 9,5% річних.
В системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку повідомляється, що закрите розміщення акцій додемісії загальним обсягом 5,599 млрд. грн. проводиться в два етапи з 20-го по 26 листопада, номінал акції - 1,8 грн.
Як раніше вже повідомлялось із посиланням на директора департаменту Мінфіну з участі держави в капіталізації банків Теймура Багірова, після завершення переведення вкладів "Укрпромбанку" до "Родовід Банку" з останнього буде виведена тимчасова адміністрація.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас