Азійські акції дорожчають слідом на зростанням на метали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азійські акції дорожчають слідом на зростанням на метали

Фондовий ринок
91
Фондові індекси Азійсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зростають в понеділок услід за підвищенням цін на метали, а також завдяки позитивному прогнозу прибутку James Hardie Industries NV і чеканням поглинання Korea Exchange Bank, повідомило агентство Bloomberg.
Вільний фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific (без врахування Японії) піднявся з відкриття торгів на 0,5%. Ринки в Японії закриті у зв'язку зі святкуванням дня вдячності праці.
Значення австралійського S&P/ASX200 підвищилося на 0,5%, китайського Shanghai Composite - на 0,1%.
"Люди як і раніше упевнені в тому, що відновлення продовжується", - зазначив Тім Шредерс з Pengana Capital в Мельбурні.
Ціни на золото підвищуються сьому сесію поспіль, цей тиждень дорогоцінний метал почав новим рекордом: в ході торгів його вартість збільшилася на 1% - до нового історичного максимуму в $1162,22 за унцію. Курс акцій провідного австралійського виробника золота Newcrest Mining Ltd. виріс на 2,8%.
Приріст цін кольорових металів за підсумками минулого тижня був найбільшим за місяць - 4,6%. Котирування цінних паперів третього за розмірами гірничодобувного концерну світу Rio Tinto Group підвищилися на 2,1%.
Ринкова вартість австралійської James Hardie, найбільшого постачальника будівельного сайдингу на ринку США, злетіла на 6,1%, оскільки компанія прогнозує річний прибуток у верхнього кордону оцінок аналітиків ($115 млн).
Ціна акцій Korea Exchange Bank збільшилася на 1,7% після того, як Hana Financial Group Inc. оголосила про те, що розглядає можливість поглинання банку.
Курс паперів найбільшої судноплавної компанії Південної Кореї Hanjin Shipping Co. впав на 2,9%, оскільки завершилося ралі індексу Baltic Dry, що продовжувалося 16 сесій поспіль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас