Банк Росії випустить у грудні срібні монети з портретом Галини Уланової та зображенням Нікольського монастиря в Старій Ладозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Росії випустить у грудні срібні монети з портретом Галини Уланової та зображенням Нікольського монастиря в Старій Ладозі

Валюта
205
Центральний банк РФ 1 грудня 2009 року випустить в обіг дві нові пам'ятні срібні монети - номіналом 2 рублі серії "Видатні особистості Росії", присвячену 100-річчю з дня народження балерини Г. С. Уланової, і номіналом 25 рублів "Нікольський монастир, Стара Ладога" серії "Пам'ятки архітектури Росії". Про це повідомив сьогодні департамент зовнішніх і громадських зв'язків Банку Росії.
На лицьовій стороні монет в крузі, обрамленому обідком, розташоване рельєфне зображення емблеми Банку Росії - двоглавого орла з опущеними крилами, під ним напис півколом "БАНК РОСІЇ", а також по колу є написи, розділені крапками: що позначають номінал монет і рік чеканки - "2010 р" на нових монетах серії "Видатні особистості Росії" і "2009 р" на монетах "Нікольський монастир, Стара Ладога". Тут також є позначення металу за Періодичною системою елементів Д. І. Менделєєва, проба сплаву, товарний знак Санкт-Петербурзького монетного двору і маса дорогоцінного металу в чистоті.
На звороті монети, присвяченої 100-річчю з дня народження балерини Г. С. Уланової, розташовані її портрет, праворуч від нього на матовому полі - балерини і нижче - троянди, внизу є: дати в два рядки "1910" і "1998" і напис по колу "УЛАНОВА Г.С." На реверсі іншої монети змальований Нікольський монастир в Старій Ладозі, є написи: вгорі на стрічці "НІКОЛЬСЬКИЙ МОНАСТИР", внизу - "СТАРА ЛАДОГА".
Монета з портретом видатної балерини викарбувана зі срібла 925 проби, маса дорогоцінного металу в чистоті 15,55 г, діаметр монет - 33 мм. Діаметр монети "Нікольський монастир, Стара Ладога" 60 мм, маса дорогоцінного металу в чистоті - 155,5 г, проба сплаву - 925. Тираж першої монети 5 000 штук, другої - до 2 000 штук.
Ці монети є законним платіжним засобом Російської Федерації і обов'язкові до прийому за номіналом у всі види платежів без всяких обмежень.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас