Число мільйонерів у Китаї нестримно зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число мільйонерів у Китаї нестримно зростає

Казна та Політика
649
Жителі Китаю, незважаючи на фінансову кризу, багатіють швидше від жителів інших країн світу, до кінця року число "офіційних" доларових мільйонерів у Китаї може перевищити 450 тисяч осіб, такий прогноз публікує газета "Чайна Дейлі" з посиланням на дані Boston Consulting Group (BCG).
"Китай сьогодні, ймовірно, демонструє найбільш швидкорослий ринок добробуту, оскільки зростаючі доходи і високий рівень заощаджень стимулюють його розвиток", - наводить видання слова китайського офісу BCG Франки Леунга.
Згідно з його прогнозом, за підсумками 2009 року число мільйонерів у КНР досягне 450 тисяч осіб, а їх загальні накопичення перевищать 1,73 трильйона доларів. Протягом чотирьох найближчих років, на думку експертів, число мільйонерів КНР збільшиться до 800 тисяч осіб.
Для порівняння, за деякими даними, "офіційне" число мільйонерів в Китаї за підсумками минулого року досягло 391 тисячі осіб, що на 20% більше, ніж роком раніше.
Згідно з проведеним дослідженням, більшість мільйонерів Китаю мешкають в столиці країни, фінансовому мегаполісі Шанхай, південно-китайській провінції Гуандун, а також прибережних регіонах східного Китаю.
Зі зростанням добробуту китайців автори досліджень все частіше ведуть підрахунок не мільйонерів, а мільярдерів. Так, згідно з опублікованою в жовтні шанхайським діловим інтернет-виданням Hurun Report доповіддю, Китай нестримно наздоганяє Америку по їх числу.
За даними щорічного підрахунку, в Китаї сьогодні живуть 130 "офіційних" мільярдерів. При цьому, як вважають укладачі рейтингу, список прихованих і явних мільйонерів вже перевищив 800 тисяч рядків. Ці дані удвічі перевищують оцінку китайського добробуту, дану співробітниками BCG.
Світова криза лише прискорила це зростання.
За даними журналу Forbes, країною мільярдерів вважаються США - там проживають 359 осіб, чий стан вимірюється десятизначними числами і вище.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас