Литвин: Бюджет-2010 необхідно прийняти до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Бюджет-2010 необхідно прийняти до кінця року

Казна та Політика
134
Голова Верховної ради Володимир Литвин вважає за необхідне прийняття державного бюджету на 2010 рік до кінця 2009 року.
Про це він сказав на прес-конференції в Овручі (Житомирська область).
"На моє велике переконання, варто прийняти бюджет зараз. Це буде бюджет для країни... після президентських виборів бюджет буде в соціальному плані набагато гіршим, ніж він є сьогодні", - сказав спікер.
Литвин відзначив, що при доопрацюванні проекту держбюджету-2010 необхідно врахувати, що парламент так і не подолав вето на нову редакцію Бюджетного кодексу, а отже, бюджет має бути сформований на основі чинної редакції, а також варто врахувати закон про підвищення мінімальних соціальних стандартів.
При цьому він відзначив, що якщо виконавча влада не буде вже зараз забезпечувати підвищення соцстандартів, він може звернутися до людей, щоб вони також не виконували своїх зобов'язань.
"Якщо не виконуватиметься закон про державні соціальні стандарти, у мене не залишиться нічого іншого, скажімо, як у людини, ніж звернутися до людей з пропозицією, щоб вони не платили за комунальні послуги", - сказав він.
Литвин відзначив, що за умови виконання вказаних положень і створення робочої групи з представників Ради і Кабінету міністрів держбюджет може бути прийнятий до кінця року.
При цьому спікер підкреслив, що на сьогодні він не бачить зацікавленості ні у фракції Партії регіонів, ні у фракції Блоку Юлії Тимошенко у прийнятті держбюджету-2010.
Нагадаємо, Литвин вважає, що парламенту і Кабінету міністрів треба створити робочу групу для спільного доопрацювання проекту державного бюджету на 2010 рік.
Рада повернула проект державного бюджету на 2010 рік Кабміну на доопрацювання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас