Procter & Gamble відзиває з продажу 120 тис. флаконів небезпечного спрею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Procter & Gamble відзиває з продажу 120 тис. флаконів небезпечного спрею

1094
Один з найбільших в світі виробників побутової хімії і предметів гігієни - компанія Procter & Gamble відкрикає з продажу 120 тис. флаконів назального спрею, оскільки в продукції були виявлені сліди бактерій B. сepacia.
З такою заявою виступили сьогодні представники американської компанії, передає Бі-бі-сі. Небезпечний спрей розповсюджувався на території США, Великобританії і Німеччини.
Бактерії, виявлені в спреї, можуть заподіяти серйозну шкоду людям з ослабленою імунною системою і тих, що мають хронічні захворювання легенів. У компанії підкреслили, що відкликання препарату є лише запобіжним "засобом". Проте тим, хто вже придбав спрей, рекомендується припинити його використання.
Нагадаємо, що ще в березні 2007 р. було виявлено, що в сировині китайського походження, яке використовувалося компанією Menu Foods Inc. у виробництві кормів для тварин для більш ніж 100 брендів (серед них Procter & Gamble), містився меламін, який є вкрай небезпечною хімічною добавкою. Тисячі собак і кішок в США загинули через відмову нирок. Через відкливання товарів і подальших збитків компанія втратила близько 90 млн дол.
Подібні інциденти і раніше вже мали місце серед інших американських компаній. Так, в 2005 р. в США був зафіксований сплеск захворювань пневмонією та іншими інфекціями, зв'язаний з використанням зараженої рідини для полоскання рота, а роком раніше з продажу вилучалися краплі для носа, які містять бактерію.
Procter & Gamble Co. - американська компанія, один з лідерів світового ринку споживчих товарів. Штаб-квартира знаходиться в м. Цинциннаті, штат Огайо. Компанія була заснована в 1837 р. свічником Уїльямом Проктером і миловаром Джеймсом Гемблом. Вже в 1859 р. продажі компанії досягли 1 млн дол. Під час Громадянської війни в США P&G отримала значні контракти на постачання свічок і мила армії мешканців півночі.
Основним напрямом діяльності Procter&Gamble є виробництво товарів за п'ятьма основнимм категоріями: косметичні та парфумерні засоби і товари особистої гігієни, товари для догляду за будинком, товари для турботи про здоров'я, товари сімейного користування та засоби для догляду за дитиною, а також корма для тварин. Серед торгових марок компанії - Pampers, Tide, Ariel, Pantene, Always, Mach3, Pringles, Lenor, ORAL-B, Duracell, Olay, Head&Shoulders, Wella, Gillette, Braun і багато інших. У компанії працюють більше 135 тис. співробітників у 80 країнах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас