Президент США втратив довіру більшості своїх громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент США втратив довіру більшості своїх громадян

Казна та Політика
506
Рівень оцінки роботи президента США Барака Обами серед населення країни впав нижче 50%, повідомило агентство Gallup. За даними соціологічного дослідження, сьогодні діяльність Обами на посаді голови держави схвалюють 49% американців.
Gallup нагадує, що різке зниження популярності Обами було зафіксоване в липні-серпні поточного року, коли рейтинг президента опустився з 60% до 53%. На зниження рейтингу, очевидно, вплинули напружена полеміка навколо реформи охорони здоров'я і економічні труднощі країни, відзначає соціологічна служба. Крім того, рівень безробіття в країні останнім часом зріс майже на 10%.
Невдоволення громадян викликано також нерішучими діями влади стосовно подальших дій військ США в Афганістані.
Американці також стурбовані величезними державними витратами і дефіцитом постійно зростаючого федерального бюджету.
За підрахунками Gallup, Обама зайняв 4-у позицію серед президентів США в післявоєнній історії за швидкістю падіння суспільної підтримки до рівнів нижче 50% - у Обами це відбулося на 10-й місяць після вступу на посаду. Швидше падала популярність лише у Джеральда Форда, Біла Клінтона і Рональда Рейгана.
Нагадаємо, що ще місяць тому провідні західні ЗМІ повідомляли про те, що рейтинг президента США демонструє рекордні показники падіння серед тих, що фіксувалися за останніх 50 років. Різке зниження популярності Обами почалося з липня, коли діяльність президента схвалювали 57% американців. У третьому кварталі цього року рейтинг президента США склав 53%, тоді як ще в квітні народна підтримка досягала 62%.
При цьому в Білий дім Обама прийшов з рейтингом 78%. Як повідомлялося раніше, на відміну від президента США, держсекретар Хілларі Клінтон, яка відповідає за зовнішню політику, втратила в рейтингу всього 3%.
Невдачі Обами можуть негативно позначитися на всій Демократичній партії. У листопаді демократи ризикують втратити відразу двох губернаторів в штатах Нью-Джерсі і Вірджинії, де під час минулорічної президентської кампанії Обама випередив свого суперника - кандидата в президенти від республіканців Джона Маккейна.
Слід, однак, також нагадати, що 12 листопада ц.р. журнал Forbes надрукував рейтинг найвпливовіших людей світу. До списку увійшли 67 імен, серед яких президенти країн, політики, філантропи, представники духовенства, бізнесу і навіть злочинці. Найвпливовішою персоною назвали Президента США Барака Обаму. Він лідирує з великим відривом від своїх найближчих переслідувачів - Ху Цзіньтао і Володимира Путіна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас