FT: Заборона на поглинання китайським банком Minsheng американською UCB обійшлася бюджету в 1,7 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Заборона на поглинання китайським банком Minsheng американською UCB обійшлася бюджету в 1,7 млрд дол.

278
Влада США заблокувала угоду з придбання китайським банком Minsheng каліфорнійської кредитної компанії UCB Holdings. Китайська сторона запросила дозвіл на злиття у ФРС США, проте регулятор не встиг оформити схвалення до того, як два тижні тому Федеральна корпорація страхування депозитів США (Federal Deposit Insurance Corporation, або FDIC) випустила постанову про закриття проблемного банку.
Як пише Financial Times, відмова в злитті американського і китайського банків обійшлася американським платникам податків в $1,7 млрд. - майже в $300 млн. оцінюються інвестиції в UCB Holdings за програмою викупу проблемних активів, і $1, 4 млрд. банк встиг отримати від FDIC, стверджують обізнані джерела видання. Китай втратив значно менше - збитки Minsheng, який вже встиг придбати 9,9% акцій сан-франциського банку, складають $120 млн.
Видання відзначає, що ФРС США своєчасно попередила китайських покупців про те, що висновок за запитом Minsheng буде зроблений із затримкою, бо регулятору буде потрібно більше часу, щоб визначити якість "консолідованого контролю" китайських регуляторів за звітністю банку.
В свою чергу в FDIC прийняли рішення, що не можуть чекати довше, ніж потрібно, через свої зобов'язання щодо захисту вкладників банку.
Активи UCB в США і Китаї були переведені іншому американському банку, East West, який також обслуговує операції учасників китайсько-американського ринку в Каліфорнії.
Офіційно ні ФРС США, ні FDIC, ні Мінфін США ситуацію не коментують.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас