Макаренко: Митні служби України і Молдавії уніфікують кодування товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макаренко: Митні служби України і Молдавії уніфікують кодування товарів

124
Митні служби України і Молдавії почали спільно уніфікувати свої інформаційні бази - кодування товарів. Про це заявив голова Держмитслужби України Анатолій Макаренко на зустрічі з делегацією Митної служби Молдавії, що відбулася сьогодні в Одесі.
Макаренко відзначив, що перехід на єдине кодування, що здійснюється відповідно до рекомендацій Міжнародної митної організації, дозволяє значно прискорити оформлення і контроль зовнішньоторговельних операцій, ефективніше боротися з контрабандою. Так, укладена вперше в СНД угода митних служб України і Молдавії про обмін попередньою інформацією про майбутні експортно-імпортні перевезення унеможливила підміну товарів під час транспортування і дозволила звести їх незаконну доставку через кордон нанівець в порівнянні з ситуацією, що спостерігалася 4-5 років тому. Зокрема, в процесі нинішньої зустрічі будуть узгоджені спільні дії митних служб двох країн в запобіганні нелегальній доставки цигарок через митну територію Молдавії в країни Євросоюзу.
Генеральний директор Митної служби Молдавії Віорел Мельник підкреслив, що Україна зараз посідає в зовнішньоторговельному товарообігу республіки перше місце. Розвиток партнерства митних служб Молдавії та України відповідає взаємним інтересам двох країн і сприятиме подальшому нарощуванню товарообміну між ними, який в перспективі може збільшитися в 2-3 рази.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас