"Київенерго" буде підписувати прямі договори зі споживачами, якщо КМДА виконає умови договору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" буде підписувати прямі договори зі споживачами, якщо КМДА виконає умови договору

Енергетика
444
АЕК "Київенерго" готова виробляти послуги і підписувати прямі договори зі споживачами, якщо Київська міська державна адміністрація (КМДА) виконає умови договору між КМДА і "Київенерго". Про це повідомив журналістам голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.
"Ми готові йти до споживачів і підписувати прямі договори, але для цього необхідна низка умов. Ми повинні мати типову форму договору, затверджені чіткі методики розподілу витрат", - відзначив він. За словами Е.Соколовського, такі документи має розробляти і затверджувати КМДА, проте цього не робиться.
"Проблема створена штучно для того, щоб вплинути на "Київенерго" з погляду жорсткої позиції щодо неплатників", - відзначив Е.Соколовський. Також він сумнівається в можливості "Київводоканалу" бути виконавцем послуг з постачання гарячої води, бо "Київводоканал" зараз не розраховується з "Київенерго" за своїми боргами.
"Зможуть вони чи не зможуть справитися, видно з того, як вони (Київводоканал) розраховуються за електроенергію і підкачування води", - відзначив Е.Соколовський. На його думку, бажання "Київводоканалу" стати виконавцем послуг з постачання гарячої води пов'язане з прагненням дістати доступ до фінансових потоків, які надходять як плата за гарячу воду. За словами Е.Соколовського, "Київенерго" вже не може вплинути на ситуацію з блокуванням рахунків "Київводоканалу" виконавчою службою, тому що "Київводоканал" не виконав добровільно рішення суду і не виплатив борг перед "Київенерго".
"Домовлятися треба було раніше, ми йшли цим шляхом дуже довго", - відзначив Е.Соколовський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас