11 банкам КНР може знадобитись додатковий капітал 44 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

11 банкам КНР може знадобитись додатковий капітал 44 млрд дол

Казна та Політика
300
Одинадцяти найбільшим банкам Китаю, акції яких торгуються на ринку, може знадобитися залучити близько 300 млрд юанів ($44 млрд) за рахунок продажу акцій або облігацій, вважають аналітики BNP Paribas, повідомило агентство Bloomberg.
Для того аби утримати коефіцієнти достатності капіталу на рівні 12%, цим банкам буде потрібно близько 368 млрд юанів, зазначають експерти.
Зокрема, третьому за розмірами банку Китаю - Bank of China - буде потрібно 137 млрд юанів.
Влада КНР стимулювала зростання обсягу кредитування в країні до $1,3 трлн на додаток до інших заходів грошово-кредитної і фінансової підтримки економіки. Завдяки цьому економічний підйом країни в минулому кварталі був максимальним за рік.
В четвер China Minsheng Banking Corp. залучив 30,1 млрд гонконзьких доларів ($3,89 млрд) для поповнення капіталу. China Merchants Bank оголосив про плани розміщення акцій до кінця цього року.
У зв'язку з очікуванням "швидкого зростання обсягів кредитування і збільшення банківських балансів в 2009-2010 роках банкам, ймовірно, потрібно буде залучити новий капітал, аби відповідати вимогам регуляторів, що збільшились, до його рівня", зазначає аналітик BNP Paribas Дорріс Чен.
Комісія з регулювання банківської діяльності КНР (China Banking Regulatory Commission) у вересні заявила, що планує посилити вимоги до розміру капіталу банків, зокрема, за рахунок обмеження перехресного володіння субординованими облігаціями.
Кредитна експансія в Китаї призвела до різкого зростання цін на житло і підвищення фондового індексу Shanghai Composite на 82% цього року.
Уряду країни, ймовірно, доведеться вжити заходів для заборони темпів збільшення кредитування, аби обмежити інфляційний тиск і запобігти появі "бульбашок" на ринках різних активів, вважають експерти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
Згідно з прогнозом експертів BNP Paribas, обсяг нових кредитів в країні складе 7 трлн юанів в 2010 році. За 10 місяців цього року цей показник вже досяг 8,9 трлн юанів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас