Індекси в Європі впали в четвер 3 день поспіль, подешевшали акції Danone, сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі впали в четвер 3 день поспіль, подешевшали акції Danone, сировинних компаній

Фондовий ринок
92
Європейські фондові індекси падають в четвер третій день поспіль, на 1,4-1,8%, услід за котируваннями акцій сировинних компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгів на 1,7%, його зниження за підсумками дня стало максимальним з початку листопада.
Падіння ринку обумовлене, зокрема, побоюваннями інвесторів, що восьмимісячне ралі на світових фондових ринках, в результаті якого Dow Jones Stoxx 600 виріс з березневого мінімуму на 55%, не виправдано перспективами відновлення світової економіки.
"Ринки зростали дуже агресивно в останні шість місяців, і зараз прийшов час для консолідації, - зазначає головний інвестиційний директор Baring Asset Management в Лондоні Маріно Валенсис. - Обсяги торгів на світових фондових ринках падають, і це може бути сигналом того, що короткостроковий пік дуже близько".
Акції гірничодобувних компаній знизилися за підсумками торгів на тлі падіння цін на кольорові і дорогоцінні метали. Вартість паперів Xstrata опустилася на 5,1%, Antofagasta - на 5,4%, Fresnillo - на 5,3%.
Падіння підіндексу Stoxx 600, в розрахунок якого входять акції сировинних компаній, в четвер стало максимальним серед 19 галузевих груп індикатора.
Вартість паперів Danone знизилася на 4,5%. Компанія повідомила, що річний обсяг її продажів без врахування поглинань і коливань валютних курсів в найближчі три роки збільшиться на 5%, погіршивши, таким чином, колишній прогноз, згідно з яким продажі могли збільшитися на 8-10%.
Ціна акцій ASML, найбільшого в Європі виробника устаткування для випуску напівпровідників, впала на 6,2%, папери британської ARM Holdings, що займається дизайном чіпів, подешевшали на 6,6%. Аналітики BOFA Merril Lynch погіршили рекомендації для акцій ASML до "нейтрально" з "купувати", для акцій ARM - до "нижче за ринок" з "нейтрально".
"Слідом за періодом активного поповнення запасів об'єм чіпів у постачальників наближається до показника, що свідчить про надлишок товарів в порівнянні з рівноважним рівнем", - наголошується в повідомленні експертів.
Вартість паперів Infineon впала на 8,4% після того, як головний виконавчий директор компанії Петер Бауер заявив, що вона як і раніше далека від стійкої прибутковості і має "бути готова до низького рівня виручки".
Ціна акцій Royal BAM Groep впала на 14%, що стало найзначнішим падінням серед компаній індексу Stoxx 600. Найбільша будівельна компанія Нідерландів знизила прогноз прибутку на 2009 рік.
Папери Swatch Group подешевшали на 2,5% на інформації про скорочення експорту швейцарських годинників в жовтні 12-й місяць поспіль.
Між тим, вартість акцій SABMiller зросла на 3,8% після публікації звітності. EBITA другого за величиною виробника пива в світі за підсумками першого півріччя склала $2,19 млрд і перевершила чекання аналітиків на рівні $2,13 млрд. Крім того, SABMiller оприлюднив чотирирічну програму зі зменшення витрат на $300 млн на рік.
17 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися в четвер, виключенням став ісландський індикатор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас