У Львівській обл. затримано грабіжника банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львівській обл. затримано грабіжника банку

Кримінал
2296
В м. Золочів Львівської області наряд Державної служби охорони МВС затримав чоловіка, який намагався пограбувати за допомогою пневматичного пістолета відділення "УкрСиббанку". Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі ДСО при МВС України.
За даними прес-служби, 19 листопада приблизно о 15:20 чоловік зайшов до вказаної фінансової установи і, погрожуючи пістолетом, який заховав за текою, намагався отримати гроші у касира. Втім, вона швидко закрила вікно каси, натиснула кнопку тривоги і почала голосно кричати.
Нападник вискочив із приміщення і намагався сховатися в кафе, яке знаходиться недалеко від відділення банку, де і був затриманий. За попередніми даними, у чоловіка були фінансові проблеми через неповернення кредиту.
Останнє пограбування банку сталося 12 листопада в Запоріжжі. Приблизно о 19 вечора невідомий в чорній куртці, кепці і марлевій пов'язці вчинив пограбування банку, розташованого на вул. Леніна, 92, що в Жовтневому районі Запоріжжя. Викрадена сума становить близько 40 тис. грн. і 14 тис. в іноземній валюті і рублях.
Нагадаємо, що Генпрокуратура і МВС протягом довгого часу вимагають від Нацбанку зобов'язати комерційні банки у всіх банківських установах встановити пристрої відеоспостереження. На сьогоднішній день більшість банківських установ України не обладнана жодними засобами охорони - ні фізичними, ні технічними. Тому МВС наполягає на тому, аби Нацбанк як необхідну умову ліцензування включив вимогу про устаткування відділень банку відеоспостереженням. За інформацією МВС, з початку року кількість нападів на українські банки збільшилась в середньому в 2,4 рази.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас