Societe Generale: Потрібно готуватися до краху світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale: Потрібно готуватися до краху світової економіки

32162
Французький банк Societe Generale не відкидає продовження фінансової кризи в світі. В усякому разі, настійливо радить своїм клієнтам до нього готуватися. Департамент по управлінню активами банку випустив для своїх клієнтів 68-сторінковий звіт під назвою "Найгірший борговий сценарій", в якому спеціалісти обґрунтували свою думку про те, чому в найближчі два роки всім треба готуватися до "краху світової економіки".
В результаті такого розвитку процесів світової економіки, ціни на золото продовжать зростати, триватиме падіння долара і вартості об'єктів власності, а нафта продовжить дешевшати і повернеться до рівня 50 доларів за барель вже в 2010 році.
Експерти банку вважають, що за останній рік антикризові заходи урядів просто перенесли приватні зобов'язання на державні плечі. Це призвело до нових проблем - загальний обсяг держборгу і його співвідношення до ВВП дуже великі навіть для багатих економік світу. "Ніхто не може з упевненістю сказати, що ми уникли загрози краху світової економічної системи", - йдеться в доповіді.
Навіть без підвищення обсягів витрат в найближчі два роки держборг Великобританії зросте до 105% ВВП країни, в США і країнах єврозони - до 125%, і до 270% в Японії. Загальний обсяг держборгу країн світу за дворічний період перевищить $45 трлн.
Рівень заборгованості уряду країн світу перевищить післявоєнний рівень, при цьому старіюче населення планети стане фактором, який значно відстрочить подолання величезного дефіциту бюджетних коштів.
Разом зі зростанням держборгу ростиме і боргове навантаження на фізичних осіб, вважають в Societe Generale. Так, навіть якщо в США обсяг заощаджень населення стабілізується на рівні 7%, буде потрібно 9 років для того, щоб співвідношення боргу і доходу громадян країни досягло безпечного рівня 1980-х рр.
Societe Generale радить своїм клієнтам продавати долари і "скорочувати" інвестиції в так звані циклічні акції - папери компаній технологічного, автопромислового і туристичного секторів - щоб уникнути попадання в дефляційну спіраль.
На думку економістів, ринки, що розвиваються, не продовжать зростання, перебувають навіть в більшій залежності від США, "ніж сам Уолл-стріт".
"На плаву" залишаться сільськогосподарські товарні категорії, особливо цукор. "Негодні" облігації продемонструють зростання в 31% від своєї нинішньої вартості в 2010 році. Щодо держоблігацій Societe Generale однозначного прогнозу не дає.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас