"Київенерго" заявило, що "Київводоканал" займається шантажем і залякуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" заявило, що "Київводоканал" займається шантажем і залякуванням

Енергетика
419
Енергопостачальна компанія "Київенерго" вважає шантажем заяву компанії "Київводоканал" про можливу погодинну подачу холодної води споживачам столиці через відсутність у неї коштів на закупівлю реагентів для очищення води. Про це повідомила прес-служба "Київенерго".
"Залякування киян екологічними катастрофами - постійна практика водоканалу. Керівники "Київводоканалу" знали, що своїми діями, безвідповідальною позицією ставлять під загрозу постачання питної води киянам. Знали і нічого не зробили", - сказано в повідомленні.
На думку "Київенерго", між компаніями немає непорозумінь і корпоративних конфліктів.
Одначе "Київенерго" вважає, що саме керівництво "Київводоканалу" винне в ситуації, що склалася, з арештом рахунків компанії через борги перед "Київенерго" і мусить нести відповідальність за наслідки.
"Київенерго" підкреслює, що судова тяганина між компаніями про примусове стягнення з "Київводоканалу" коштів за використання насосного устаткування для підкачування води триває з 2002 року.
За даними "Київенерго", борг перед нею "Київводоканалу" за надання цієї послуги станом на 1 листопада склав 54 млн. гривень.
Компанія відзначає, що з 2002 року "Київводоканал" мав достатньо можливостей погасити борг добровільно або на виконання рішень судів різних інстанцій, не доводячи ситуацію до арешту рахунків.
Нагадаємо, 18 листопада "Київводоканал" заявив, що вивчає варіанти погодинної подачі холодної води споживачам столиці через відсутність у нього коштів на закупівлю реагентів для очищення води.
Компанія пояснила відсутність коштів арештом її рахунків на загальну суму 28,5 млн. гривень унаслідок боргів перед "Київенерго".
На думку "Київводоканалу", блокування його рахунків є наслідком непорозумінь, що існують між ним і "Київенерго" через невизначеність виробника послуги гарячого водопостачання споживачам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас