Київські бювети зроблять платними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські бювети зроблять платними

3728
Воду хочуть продавати по 30-50 копійок за літр. Правда, її заздалегідь очистять і збагатять озоном.
В мерії вирішили зайнятися бюветами. За словами заступника мера Анатолія Голубченка, їх хочуть забрати в райадміністрацій і передати на обслуговування комунальному підприємству. Мовляв, райони несправно розраховуються з "Київводоканалом", і страждають кияни.
Нагадаємо, влітку майже у всіх районах через несплату закрили бювети. За словами Федора Судніцина, начальника служби госпзабезпечення "Київводоканалу", нове КП, можливо, таки братиме плату за воду, пише газета "Сегодня".
"Є така ідея. Спочатку встановлять системи очищення і озонування води, а потім стягуватимуть плату. Йдеться про 30-50 копійок за літр. Адже на очищення доведеться витратити чимало коштів - треба вкласти як мінімум 40 мільйонів гривень", - говорить чиновник.
А заступник начальника "Київводоканалу" Володимир Дараган взагалі вважає, що воду мають право продавати за ціною магазинною - по 1,5 гривень за літр. "Якщо там така ціна, то чому у нас повинно бути дешевше? Вода буде такої ж високої якості або навіть кращої", - сказав він.
В мерії доки про такі плани офіційно не говорять. "Таких проектів доки немає", - сказав нам Голубченко. Хоча кілька місяців тому він запевняв, що платним бюветам бути... "Так, думки є, але остаточне рішення ще не прийняте", - говорив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас