Індекси США впали в четвер на побоюваннях невиправданості ралі, ф'ючерси дешевшають у четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США впали в четвер на побоюваннях невиправданості ралі, ф'ючерси дешевшають у четвер

Фондовий ринок
100
Американські фондові індекси впали за підсумками торгів в середу на побоюваннях невиправданості ралі, викликаних, зокрема, слабкою статистикою з ринку житла, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів вранці в четвер демонструють зниження: грудневі контракти на S&P 500 втратили 0,316%, на Dow Jones - 0,25%.
В інвесторів є побоювання, що недавнє ралі на ринках, в ході якого основні американські індекси в понеділок досягли максимуму з жовтня минулого року, може бути не виправданим перспективами відновлення світової економіки. З мінімуму, зафіксованого в березні цього року, індекс S&P 500 виріс вже більш ніж на 64%, внаслідок чого відношення вартості цінних паперів компаній до їх прибутків від операцій, що продовжуються, з розрахунку на акцію склало 22 - максимальне значення з 2002 року.
Кількість новобудов в США в жовтні несподівано зменшилась на 10,6% і становить 529 тис. будинків в річному обчисленні, що є мінімальним рівнем з квітня цього року, свідчить звіт міністерства торгівлі. При цьому аналітики прогнозували підвищення показника на 1,7%.
Кількість дозволів на будівництво житла зменшилась минулого місяця до 552 тис., тоді як економісти чекали підвищення до 580 тис. Кількість дозволів свідчить про темпи будівництва будинків в найближчому майбутньому.
Втім, навіть не дивлячись на це, підіндекс будівельних компаній збільшився на 0,7% услід за акціями Pulte Homes Inc. Папери цієї компанії подорожчали на 6,4% - до $10,04 після того, як аналітики Citigroup підвищили рекомендації для акцій будівельної компанії до "купувати" з "тримати", збільшивши при цьому цільовий прогноз вартості акцій з $11 до $12.
Вартість паперів Autodesk впала за підсумками торгів на 10%. Згідно з прогнозом найбільшого американського виробника програмного забезпечення для інженерного проектування, його прибуток без врахування одноразових витрат і доходів в четвертому кварталі 2009 року складе в кращому разі 24 центи на акцію. Аналітики в середньому оцінюють цей показник в 25 центів на акцію.
Папери іншого розробника ПЗ Salesforce.com знизилися в ціні на 3,1%. Компанія прогнозує прибуток у розмірі 14-15 центів на акцію в цьому кварталі, тоді як середній прогноз експертів дорівнює 15 центам на акцію.
Акції Bank of America подорожчали на 3,7%. Економісти Paulson & Co. прогнозують, що ціна паперів банку подвоїться в наступні два роки на тлі скорочення списань.
Краще ринку також виглядали папери Colgate-Palmolive. Ринкова вартість цієї компанії зросла на 3,7% після того, як у пресі з'явилися чутки, що компанія може стати об'єктом поглинання з боку Reckitt Benckiser Group Plc.
Вартість акцій Advanced Micro Devices зросла за підсумками торгів в середу на 11% - найбільше зростання серед компаній S&P 500. Другий за величиною виробник мікропроцесорів в світі повідомив про намір рефінансувати свою заборгованість.
Індекс Dow Jones Industrial Average, за підсумками торгів в середу, знизився на 11,11 пункти (0,11%) - до 10426,31 пункту.
Standard & Poor's 500 опустився на 0,52 пункту (0,05%), склавши 1109,8 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 10,64 пункти (0,48%) - до 2193,14 пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас