Китай в січні розпочне кампанію боротьби зі злочинами, пов'язаними з банківськими картами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай в січні розпочне кампанію боротьби зі злочинами, пов'язаними з банківськими картами

Казна та Політика
197
Міністерство громадської безпеки Китаю і Народний банк Китаю (виконує в країні функції центробанку) з січня 2010 року розпочнуть масовану кампанію боротьби зі злочинами, пов'язаними з банківськими картами, повідомило китайське радіо.
Це пов'язано з тим, що число злочинів такого роду почало швидко збільшуватися в країні. Так, в період з січня по серпень 2009 року поліція порушила 6 тис. 362 кримінальні справи, в яких фігурують банківські карти. Сума, що проходить у справах, перевищує 440 млн юанів ($64,7 млн). Число справ збільшилося в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року в 2 рази, обсяг грошових коштів, як проходять за ними - в 2,4 разу, йдеться в повідомленні.
Зростанню злочинності в цій сфері сприяє також збільшення кількості банківських карт. Так, станом на червень 2009 року їх в країні налічувалося більше 2 млрд штук.
Занепокоєння викликає той факт, що активно розповсюджується копіювання кредитних карт. Це, як відзначив представник поліції, "може порушити нормальний економічний і фінансовий порядок, призвести до того, що банки не зможуть контролювати ризики".
Разом з тим, за його словами, "копіювання кредитних карт поки не належить відповідно до закону до розряду кримінальних злочинів, а вважається тільки порушенням вимог банку". У зв'язку з цим настав час надати правову базу боротьбі з такого роду діями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас