"Родовід " виплачуватиме не більше 150 тис.грн. в одні руки. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Родовід " виплачуватиме не більше 150 тис.грн. в одні руки.

Валюта
3694
"Родовід Банк", при першому зверненні вкладника "Укрпромбанку", виплачуватиме не більше 150 тис.грн. в одні руки.
Про це журналістам повідомив тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина.
Щербина зазначив, що ті вкладники, термін депозитів яких вже закінчився і які хочуть забрати свої гроші, зможуть отримати не більше 150 тис.грн. при першому зверненні, в порядку черги.
Вкладники, в яких термін депозиту закінчився, і його обсяг не перевищує 150 тис.грн., отримають свій вклад в повному обсязі. А ті вкладники, депозит яких перевищує цю суму, отримають 150 тис.грн., а залишок буде запропоновано переоформити.
Щербина зазначив, що банк намагатиметься якнайшвидше скласти для таких вкладників графік, а також визначити суми, які виплачуватимуться.
Що стосується валютних депозитів, в "Родовід Банку" пообіцяли виплачувати їх у відповідній валюті. Щербина зазначив, що Національний банк зобов'язався надавати "Родовід Банку" валюту в необхідних сумах. В той же час, він підкреслив, що в разі, якщо НБУ раптом не продасть "Родовід Банку" необхідну валюту, виплата вкладів проходитиме за курсом Нацбанку.
Нагадаємо, раніше Національний банк України (НБУ) і Кабінет Міністрів прийняли рішення про переведення активів і зобов'язань "Укрпромбанку" перед вкладниками-фізособами до "Родовід Банку". У зв'язку з цим Кабінет Міністрів прийняв рішення додатково рекапіталізувати "Родовід Банк", попередня сума "вливання" - 5,6 млрд.грн.
До кінця поточного тижня "Родовід Банк" планує отримати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму 5,6 млрд.грн., з яких подасть на монетизацію до Національного банку України (НБУ) 1,4-1,5 млрд.грн.
За словами Щербини, в 2009 році "Родовід Банк" планує виплатити за зобов'язаннями "Укрпромбанку" вкладникам - фізичним особам не більше 1,5-2 млрд.грн.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас