Український ринок акцій в середу закрився символічним зростанням на фоні зовнішньої кон'юнктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій в середу закрився символічним зростанням на фоні зовнішньої кон'юнктури

Фондовий ринок
105
Український ринок акцій в середу слідував за динамікою на світових майданчиках, почавши день зростанням, проте практично повністю розгубивши його до кінця торговельної сесії у зв'язку з погіршенням світової кон'юнктури: за підсумками дня індекс "Української біржі" збільшився на 0,23% - до 1585,04 пунктів, індекс "ПФТС" - на 0,34%, до 639,44 пункту.
Як повідомила фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур, українські фондові індекси протягом дня демонстрували невпевнену позитивну динаміку, оскільки невизначеність на зовнішніх ринках стримувала торговців від різких рухів. Вона підкреслила, що Азія другу добу відкривається в "мінусі", не дивлячись на позитивне закриття американських фондових індексів. Водночас європейські ринки в середу показали змішану динаміку.
Крім того, Коцур зазначила, що слабкість долара підтримала зростання цін на основні матеріали, тим самим посприявши зміцненню російських фондових індексів і паперів сировинного сектора. Проте статистика із США не порадувала "биків": кількість забудов зменшилась в жовтні на 10,6%, ставши причиною негативного відкриття сесії в США в середу.
Експерт підсумувала: у зв'язку з ситуацією, що склалася, на світових майданчиках незначний позитив на українському ринку в середу може змінитися "ведмежим настроєм" вже в четвер.
Як вважає інвестиційний консультант ІК Dragon Capital В'ячеслав Орлюк те, що відбувається на українському фондовому ринку, вказує на відсутність яскраво вираженого тренду. На його думку, місцевим гравцям "не вистачає сил, аби підняти ринок до нових висот". В той же час загальний позитив на світових фондових майданчиках не дає приводу для масових розпродажів. Інвестори більшою мірою продовжують орієнтуватися на зовнішні чинники, тому напрям руху українського фондового ринку в четвер як і раніше залежатиме від динаміки цін на сировину, а також від того, як закриються в середу американські фондові майданчики.
За словами експерта, на "Українській біржі" в середу інтерес як продавців так і покупців був сфокусований на деяких акціях металургійних компаній, банківського сектора і "Укрнафти". Під деяким тиском знаходилися акції машинобудівників.
На "Українській біржі" цього дня всі акції індексного кошика торгувалися на рівнях закриття у вівторок. Виключенням стали акції "Азовсталі", які зросли на 1%.
Лідерами за обсягом торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 74 операції на 3,5 млн грн., Єнакіївського металургійного заводу - 99 операцій на 3,0 млн грн., Райффайзен Банку Аваль - 96 операцій на 2,4 млн грн.
В цілому на "Українській біржі" укладено 1065 операцій на суму 26,12 млн грн.
На ПФТС лідерами за обсягами торгів стали акції "Центренерго" - укладені операції на 2,2 млн грн., "Азовсталі" - на 1,7 млн грн., Єнакіївського металургійного комбінату - на 1,7 млн грн.
В цілому на ПФТС в середу укладено операцій на суму 10,55 млн грн.
Офіційний курс на 18 листопада -7,9903 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас