Населення Африки перевищило 1 мільярд осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населення Африки перевищило 1 мільярд осіб

Казна та Політика
726
Фонд народонаселення ООН заявив, що кількість людей, які проживають в країнах Африки, перевищила рівень 1 млрд осіб, повідомляє Бі-бі-сі.
Виконавчий директор Фонду Торайя Обеід підкреслила, що населення Африки подвоїлося за останніх 27 років. Причиною цього, вважають у Фонді, є той факт, що більшість африканських жінок не можуть користуватися методиками планування сім'ї.
За словами чиновника ООН, найшвидше зростає населення в Уганді та Нігерії.
Хоча найбільш густонаселеними країнами на даний момент є Китай та Індія, за прогнозами, якщо в Африці збережуться нинішні темпи народжуваності (а це 2,3% щороку), через 13 років на Чорному континенті проживатиме близько 1,5 млрд жителів.
Разом з тим необхідно зазначити, що в державах Африки (найбідніших на планеті) більше 70% африканців живуть за межею бідності.
Африка - другий за величиною материк після Євразії. Її площа становить 29 тис. 200 кв. км. На території Африки розташовано 55 держав, з них 3 монархії, 1 - федеральна республіка (Нігерія), решта - республіки.
Зазначимо, що згідно з демографічним звітом ООН, найнижчий в світі природний приріст населення на сьогоднішній день зафіксований в Україні. За прогнозом ООН, при збереженні динаміки скорочення населення через 23 роки кількість українців зменшиться до 39 млн. За даними Держкомстату, чисельність населення в Україні станом на 1 жовтня 2009 р. становила 46 млн 11 тис. 345 осіб. За аналогічний період минулого року цей показник становив 46 млн 77 тис. 530 осіб (зменшення на 0,14%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас