Британці переходять на паперові новорічні ялинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці переходять на паперові новорічні ялинки

Казна та Політика
375
Лондон готується зустріти Новий рік в умовах жорсткої економії, в тому числі й на святкових ялинах. У відомому лондонському супермаркеті у продажу з'явилися ялинки з паперу, прикрашені лише декількома іграшками, передає телеканал "Вести".
Коштують аскетичні ялинки недешево, але так швидко полюбилися лондонцям, що їх швидко розкупили. Мистецтво бізнесу полягає не в тому, як утримати своє підприємство на плаву під час кризи, а в тому, як нажитися на ньому. Схоже, саме таким девізом керувалася фірма, яка вигадала випустити таку непоказну ялинку з пап'є-маше як символ економічного дерева.
Ці ялини, які хвойними красунями назвати язик не повертається, це більше голі стовбури, які у великій кількості оточують нас взимку. На них немає жодної голки. Святкове дерево пофарбоване в білий колір, на ньому можна побачити декілька бляклих іграшок і декілька яскравих лампочок. Проте, незважаючи на свою недоладність і аскетичність, ця дивна ялинка, схоже, стане хітом майбутніх різдвяних свят в Лондоні.
Один з найвідоміших британських супермаркетів, John Lewis (причому далеко не найдешевший), як експеримент виставив на продаж 2,5 тис. таких ялинок. За два місяці до Нового року вся партія була розкуплена, і тепер магазин приймає замовлення на нові ялинки, які повинні доставити якраз перед Різдвом.
До речі, попри скромний вигляд, ялинка коштує не так дешево - близько 50 фунтів, тобто вона дорожча від натуральної. Проте, як припускає британська преса, лондонці, які купили собі незвичайне різдвяне дерево, просто вирішили таким чином відзначити, що відходить в минуле нелегкий для них рік. Деякі журналісти навіть припустили, що Букінгемський палац теж можуть прикрасити саме такими деревами, щоб підкреслити солідарність королеви з тими, хто постраждав від кризи. Проте, треба зауважити, навіть в найважчі воєнні часи ялинка британської королеви була бездоганна і нічим не відрізнялася від класичних зелених красунь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас