Частка проблемних кредитів в банківській системі України до кінця 2009 року може збільшитись до 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка проблемних кредитів в банківській системі України до кінця 2009 року може збільшитись до 20%

Кредит&Депозит
652
Частка проблемних кредитів в банківській системі України до кінця 2009 року може збільшитись до 20%, вважає перший заступник глави комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності, голова ради Асоціації українських банків (АУБ) Станіслав Аржевітін.
"Частка проблемних активів за офіційною статистикою - до 10%. На мою думку, на сьогодні це реально 15%. До кінця року ми можемо мати 20%", - сказав Аржевітін, виступаючи на четвертій щорічній конференції Інституту Адама Сміта "Український банківський форум" в Києві у вівторок.
Він зазначив, що з початку кризи банківська система значною мірою знаходилася під впливом конфлікту між Національним банком і Кабінетом міністрів.
"В результаті таких дискусій банківська система втратила більше 100 млрд грн. на депозитах. І АУБ, і асоціація "Український кредитно-банківський союз" неодноразово в своїх заявах застерігали, що якщо продовжуватиметься така політика, банківська система може стати на грань зупинки здійснення платежів", - підкреслив Аржевітін.
Він також зазначив, що конфлікт між Національним банком і урядом в даний час не вичерпаний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас