ЄБРР відклав питання про надання "Нафтогазу" кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР відклав питання про надання "Нафтогазу" кредиту

Кредит&Депозит
378
Проект виділення НАК "Нафтогаз України" кредиту в розмірі 300 мільйонів доларів для поповнення обігового капіталу на закупівлю природного газу, котрий сплачується після закінчення опалювального сезону, відсутній на порядку денному сьогоднішнього засідання ради директорів європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).
Про це повідомив прес-секретар представництва банку в Києві Антон Усов, точна нова дата розгляду цього проекту доки невідома.
"Ймовірно можна говорити, що питання може виноситись на затвердження ради директорів навесні цього року", - сказав Усов.
Він нагадав, що виділення 300 мільйонів доларів короткострокового кредиту на закупівлю природного газу - лише перший етап проекту, тоді як головнішим є другий етап - виділення 450 мільйонів доларів довгострокового кредиту на розвиток інфраструктури і підвищення енергоефективності.
Представник ЄБРР додав, що ця друга фаза проекту, найімовірніше, буде в рівному обсязі фінансуватись Європейським інвестиційним банком, завдяки чому загальний обсяг досягне 900 мільйонів доларів.
"Робота над цим основним проектом - інвестиції в інфраструктуру, що більш властиво банку, - продовжується", - підкреслив Усов.
Нагадаємо, 31 липня Європейська Комісія і міжнародні фінансові інститути за підсумками переговорів з Україною виступили із заявою про можливе фінансування "Нафтогазу".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас