Знайдено інвестора для "Західінкомбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено інвестора для "Західінкомбанку"

1473
Тимчасовий адміністратор "Західінкомбанку" Ганна Ярошенко і представники венчурного фонду "Інноваційні стратегії" підписали спільну програму фінансового оздоровлення, яка була затверджена Нацбанком, повідомляє газета "Дело".
Згідно з програмою, інвестор зобов'язався вивести "Західінкомбанк" на прибуткову діяльність вже в І кварталі 2010 року.
За неофіційними даними, венчурний фонд "Інноваційні стратегії" контролюється ПП "Фірма "Родон", яке, у свою чергу, підконтрольне бізнесменові Івану Аврамову. До сфери інтересів Аврамова входять вугільна промисловість, транспорт і виноробна промисловість.
Новий інвестор вже встиг провести зустріч з трудовим колективом фінансової установи, на якій він запевнив співробітників в тому, що банк буде збережений і продовжить роботу. "На півгодинній зустрічі 11 листопада представник інвестора нам сказав, що банк працюватиме далі, але доведеться змінити структуру і специфіку роботи, а саме - націлюватися на жорстке повернення проблемної заборгованості банку", - повідомило виданню джерело в "Західінкомбанку".
Яку суму готовий вкласти інвестор в проблемну фінустанову, ні в банку, ні в НБУ не говорять. Тимчасовий адміністратор Ганна Ярошенко відмовилася від коментарів, пославшись на зайнятість. У НБУ стверджують, що цих коштів вистачає, аби банк вийшов на нормальний рівень платоспроможності. "Інвестор готовий влити в капітал банку суму, достатню для повного оздоровлення фінустанови", - стверджує начальник управління кризового менеджменту НБУ Юрій Петров.
За його словами, згідно з планом фіноздоровлення, інвестор повинен надати гроші банку до лютого 2010 року. За оцінками аналітиків, для відновлення платоспроможності "Західінкомбанку" достатньо 150-200 мільйонів гривень.
В той же час підписання програми фіноздоровлення "Західінкомбанку" ще не гарантує її виконання, відзначає "Дело". Нагадаємо, 8 вересня цього року тимчасова адміністрація "Трансбанку" спільно з інвестором - малим колективним підприємством "Цілитель" - також погоджували в НБУ свою програму фінансового оздоровлення. "Цілитель" обіцяв інвестувати в капітал банку 550 мільйонів гривень і відновити платоспроможність фінустанови до березня 2010 року, але згодом відмовився від узятих зобов'язань. Не виконаними інвесторами залишилися також плани фіноздоровлення банків "БІГ Енергія", "Арма" і БРР. Тому експерти в своїх прогнозах відносно подальшої долі "Західінкомбанку" досить стримані.
Разом з тим Юрій Петров стверджує, що НБУ ретельно перевірив фінансовий стан фонду "Інноваційні стратегії" і жодних питань платоспроможність цього інвестора в регулятора не викликала.
За даними НБУ, на початок жовтня 2009 року в "Західінкомбанку" знаходилося 0,48 мільярда гривень коштів фізосіб.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас