Шлапак: Ющенко підпише лист про наміри до МВФ за умови виконання Україною своїх зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Ющенко підпише лист про наміри до МВФ за умови виконання Україною своїх зобов'язань

Казна та Політика
560
Президент України Віктор Ющенко підпише лист про наміри Міжнародному валютному фонду за умови виконання зобов'язань, узятих Україною при отриманні третього траншу кредиту МВФ. Про це заявив перший заступник глави Секретаріату президента України Олександр Шлапак.
"Позиція Президента категорична: виконати зобов'язання, які ми взяли для отримання третього траншу", - сказав він.
Нагадаємо, МВФ планує виділити Україні четвертий транш кредиту stand-by у розмірі 2,5 млрд SDR (близько 3,71 млрд дол.) до кінця 2009 р. за умови виконання Україною взятих на себе зобов'язань.
Як повідомлялося, 1 вересня ц.р. представники МВФ перебували в Україні для вивчення питання про надання Україні наступного траншу кредиту фонду. 5 серпня ц.р. Україна отримала кошти третього траншу в рамках кредиту МВФ за стабілізаційною програмою stand-by. 29 липня виконавча рада МВФ схвалила перерахування Україні третього кредитного траншу в розмірі 3,3 млрд дол. З урахуванням цього траншу загальна сума кредитних коштів, виділених Києву за програмою МВФ, складає 10,9 млрд дол.
В листопаді минулого року МВФ схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд дол. Тоді ж Фонд виділив Україні перший транш в обсязі 4,5 млрд дол. Другий транш кредиту МВФ у розмірі 2,625 млрд дол. був отриманий 14 травня 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас