Турчинов: Рано ставити крапку у співробітництві з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Рано ставити крапку у співробітництві з МВФ

Казна та Політика
484
Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов сподівається на продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Про це він сказав в ефірі "5 каналу".
Турчинов вважає, що після підписання президентом Віктором Ющенком закону про підвищення соцстандартів і внесення відповідних змін до держбюджету "будь-яка організація, що поважає себе, повинна припинити співпрацю з країною".
"Водночас, розуміючи, в яких умовах працює Кабмін, як працює парламент, президент, розуміючи, що уряд залишився наодинці з кризою, МВФ не припинив роботу з Кабміном", - зазначив Турчинов.
За його словами, МВФ "реально оцінює ситуацію, реально знає ціну кожному політикові в Україні".
"Я не ставив би крапку в нашій співпраці з МВФ", - підкреслив перший віце-прем'єр.
Крім того, коментуючи закон про підвищення соцстандартів, Турчинов заявив: "Уряд власними силами підняв мінімальну пенсію до рівня 572 гривні 40 копійок".
"Наші опоненти демонструють героїзм і поставили мінімальний прожитковий мінімум, і, відповідно, мінімальну пенсію, 573 гривні. Тобто підняли мінімальну пенсію аж на 60 копійок", - сказав він.
"Але за рахунок того, що відбувається перерахунок всіх пенсій, тим самим вони підняли пенсії для депутатів, для співробітників Секретаріату президента, і так далі. Вона дорівнюватиме приблизно 7 тисячам гривень", - повідомив чиновник.
"Навіть в цих умовах, прикриваючись махровим популізмом, вони підвищують собі пенсії, на це піде колосальний ресурс, а пересічні громадяни, які отримують мінімальну пенсію, відчують це на рівні 60 копійок".
За словами Турчинова, уряд виконає закон в частині підвищення мінімальних пенсій: "Даруйте, але 60 копійок - це не ті гроші. Це неповага для людей, але що стосується мінімальних пенсій - я не бачу проблем відносно їх підвищення, і в цьому немає жодного героїзму".
"Що стосується цих семитисячних пенсій для чиновників, то, я думаю, вони почекають вердикту Конституційного суду. Може це і неправильно, але ми не квапитимемося це виконувати", - заявив перший віце-прем'єр.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас