Литвин не розуміє логіки Ющенка відносно "грипозного" мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин не розуміє логіки Ющенка відносно "грипозного" мільярда

Казна та Політика
295
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що президент Віктор Ющенко повинен підписати закон про надання 1 млрд. грн. на боротьбу з епідемією грипу, оскільки його вето призведе до нового політичного протистояння.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, таку думку він висловив журналістам під час робочої поїздки до Броварів Київської області.
"Моя позиція полягає в тому, що з економічної, соціальної, медичної точок зору президент України повинен підписати цей закон, тому що інше призведе до протистояння із взаємними звинуваченнями", - сказав спікер.
Водночас, за словами Литвина, вже зараз можна передбачити, що вето, в разі його застосування до цього закону, буде подолано.
"Так навіщо президентові це робити?", - сказав голова ВР.
Литвин також зазначив, що на сьогоднішній день, враховуючи спад епідемії, логічно виникає питання про припинення карантину. Однак це повинно відбутися лише в тому випадку, якщо всі населені пункти будуть забезпечені теплом.
Як повідомляв УНІАН, 3 листопада Верховна Рада внесла зміни до держбюджету на 2009 рік, якими передбачено збільшити на 1 млрд. грн. кошти Резервного фонду з метою направлення їх на профілактику і лікування хворих грипом.
11 листопада Президент заявив, що має намір ветувати закон про виділення 1 млрд. грн. на подолання епідемії грипу, оскільки Національному банку України “немає звідки взяти” ці кошти.
Глава держави зазначив, що гроші на фінансування боротьби з епідемією грипу мають бути бюджетними, а не друкуватися Національним банком.
Зокрема, коментуючи законопроект, Президент зазначив, що відповідно до фінансового плану НБУ, за станом на 1 січня 2010 року його баланс складатиме близько 600 млн. грн. перевищення доходів над витратами. Тому Нацбанк в разі набуття чинності закону буде вимушений здійснити емісію - тобто надрукувати гроші.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас