Сьогодні закінчується термін реєстрації кандидатів на пост Президента України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні закінчується термін реєстрації кандидатів на пост Президента України

Казна та Політика
430
В Україні сьогодні, 13 листопада, закінчується термін реєстрації кандидатів на пост Президента.
Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів щодо підготовки і проведення виборів Президента України, реєстрація кандидатів у Президенти має завершитися не пізніше, ніж за 64 дні до дня виборів. 10 листопада Центральна виборча комісія (ЦВК) завершила прийом документів для реєстрації кандидатів у Президенти України.
На даний момент ЦВК України офіційно зареєструвала 18 кандидатів у Президенти: Олега Рябоконя, Анатолія Гриценка, Арсенія Яценюка, Петра Симоненка, Володимира Литвина, Сергія Тігіпка, Інну Богословську, Віктора Януковича, Віктора Ющенка, Олега Тягнибока, Юрія Костенка, Юлію Тимошенко, Олександра Пабата, Михайла Бродського, Василя Противсіх, Олександра Мороза, Людмилу Супрун і Сергія Ратушняка.
Напередодні ЦВК України відмовила в реєстрації кандидатом в Президенти самовисуванцям Миколі Мельниченку і Віктору Лозинському. Причини - невнесення застави, помилки в документах. Двома днями раніше ЦВК відмовила в реєстрації кандидатові в Президенти, главі Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко. Причина відмови - невнесення застави 2,5 млн грн.
З аналогічної причини було відмовлено в реєстрації самовисуванцям Олександру Гордійчуку, Олені Оснач, Ганні Костів, Олександру Ващенку, Олександру Огороднікову, Василю Гандулі, Юлії Петльованій, Петру Рекалу, Анатолію Поліщуку, Михайлу Гаманюку, Олександру Вретику, Артему Полежако, Олегу Омельченку, Сергію Мартиряну та іншим кандидатам.
Як повідомлялося, виборчий процес чергових виборів Президента України почався 19 жовтня 2009 р. Того ж дня ЦВК затвердила обсяг витрат на підготовку виборів Президента України на 2009 р. у розмірі 672 млн 725 тис. грн.
Відзначимо, ЦВК в кінці вересня ц.р. повідомила про введення в експлуатацію автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи (АІТС) "Державний реєстр виборців". Процедура оновлення даних проводитиметься до 1 грудня на підставі відомостей про виборців (осіб), поданих в червні, липні й серпні.
Президентські вибори в Україні призначені на 17 січня 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас