Акції пішли до червоних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції пішли до червоних

Казна та Політика
216
Український ринок акцій після стрімкого зростання в четвер скоректувався
Індекс Української біржі впав на 1,11% - до 1583,61 пункту, індекс ПФТС - на 1,02%, до 641,17 пункту.
"Українські фондові індекси скоротили втрати, проте не змогли завершити день в зеленій зоні. Тиск на настрої гравців чинило зниження азіатських і європейських індексів у першій половині дня", - відзначила фахівець департаменту міжнародних продажів інвестиційної групи "Сократ" Валерія Коцур.
Трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Вадим Хоменко вважає, що однією з причин корекції українських ринків у четвер може служити психологічний бар'єр в 1600 пунктів на Українській біржі. На його думку, для подолання цього рівня необхідні істотні позитивні новини як в Україні, так і на глобальних ринках.
В той же час, за словами пані Коцур, зростання було відзначене тільки по паперах Харцизького трубного заводу (6,34%) і по акціях вагонобудівників Стахановського вагонозаводу (1,07%) і Крюковського вагонозаводу (1,64%). При цьому гравці продовжують продавати акції представників банківського сектора. "Зниження цін на нафту чинило тиск на папери "Укрнафти", яка в найближчі десять днів буде у фокусі ринку напередодні зборів акціонерів", - відзначає вона.
На зовнішніх ринках ситуація покращилася після виходу сприятливіших даних про зростання промислового виробництва єврозони, а також сильних квартальних результатів низки крупних рітейлерів, серед яких Wall Mart і Kohl’s Corp. В той же час внутрішні новини виявилися негативними: агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги України, трьох міст і дев'яти банків, а "Укрзалізниця" прострочила платежі по кредитах.
На думку учасників ринку, сьогоднішні торги відбуватимуться в "червоній" зоні, але динаміка залежатиме від настрою на міжнародних майданчиках.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас