Точка зору: Рішення з приводу зниження рейтингу України може виявитися передчасним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Рішення з приводу зниження рейтингу України може виявитися передчасним

483
Висновок міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings з приводу зниження рейтингу України може виявитися передчасним. Так прокоментував рішення агентства економіст інвестиційної компанії Concorde Capital Микита Михайличенко.
"Наскільки виконуватиметься новий закон про підвищення соцстандартів, стане зрозуміло найближчим часом", - зазначив він. М.Михайличенко також додав, що доки прийняті поправки до бюджету лише щодо збільшення пенсійних витрат на 0,8 млрд. грн. в 2009 році.
"А ситуація довкола бюджету-2010 залишається незрозумілою і може стати предметом додаткових переговорів і взаємних поступок між Кабміном і МВФ".
Як повідомлялося, 12 листопада агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") України в іноземній і національній валюті з рівня "B" до "B-". Прогноз щодо рейтингів - "негативний".
В агентстві зазначили, що в останні два тижні парламент України ухвалив новий закон, що збільшує мінімальний розмір заробітної плати і пенсій, і Президент України Віктор Ющенко відмовився накласти на закон вето, як просив МВФ. Крім того, уряд подав до парламенту проект бюджету на 2010 р. з дефіцитом 8% ВВП. При цьому, згідно із зобов'язаннями за програмою МВФ, дефіцит бюджету повинен становити не більше 4%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас