Єврокомісія збереже прив'язку можливої позики Україні EUR610 млн до 4-го траншу кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія збереже прив'язку можливої позики Україні EUR610 млн до 4-го траншу кредиту МВФ

Казна та Політика
276
В Єврокомісії (ЄК) не мають наміру розглядати запит українського уряду, якщо такий надійде, з проханням відмовитися від прив'язки надання Україні кредиту на EUR610 млн із здобуттям Києвом четвертого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми stand-by, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" на умовах анонімності джерело в ЄК.
"Європейська Комісія не розглядатиме питання про розрив прив'язки", - зазначив співрозмовник агентства.
Джерело пояснило, що і МВФ, і Єврокомісія висувають Києву однакові умови для надання кредиту. У зв'язку з цим в Брюсселі не вважають за можливе надати кредит за ситуації, коли це рішення не прийняте в МВФ.
Разом з тим, як стверджує співрозмовник агентства, такого листа від українського уряду в Єврокомісію доки не надходило. "Також не відомо, чи буде це питання розглядатися на майбутньому саміті Україна-ЄС (відбудеться 4 грудня в Києві)", - додав він.
Напередодні джерело в Кабінеті міністрів України повідомило про звернення уряду до Єврокомісії з таким проханням. "Здобуття кредиту (від Єврокомісії) пов'язане з виконанням Меморандуму про співпрацю з МВФ. Ми намагаємося відокремити виділення цих грошей від надання чергового траншу МВФ, і на зустрічі прем'єра з послами країн (G8 і Євросоюзу 11 листопада) обговорювалася готовність України продовжувати виконання Меморандуму".
Раніше віце-прем'єр України Григорій Немиря повідомив, що кредит від ЄК у розмірі EUR610 млн може бути наданий трьома траншами. За його словами, можливість надання першого траншу на суму EUR110 млн вже погоджено всіма структурами ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас