Більшість акцій азіатських компаній дешевшають у четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість акцій азіатських компаній дешевшають у четвер

Фондовий ринок
91
Більшість акцій азіатських компаній дешевшають в процесі торгів у четвер, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс фондових ринків регіону MSCI Asia Pacific трохи змінився в порівнянні з попереднім днем і складає 118,78 пункту. При цьому падають котирування акцій п'яти компаній з кожних дев'яти.
"Побоювання щодо того, чи буде відновлення економіки стабільним чи ні, тиснуть на акції", - вважає старший аналітик MU Investments Co. Хіроші Морікава.
Японський індикатор Nikkei 225 з відкриття торгівельної сесії втратив 0,2%, гонконгський Hang Seng - 0,5%, австралійський S&P/ASX 200 - 0,22%.
Вартість паперів японських фармацевтичних компаній Hisamitsu Pharmaceutical Co. і Tsumura & Co. опустилася більш ніж на 7% після повідомлення місцевих ЗМІ про те, що урядовий комітет рекомендував знизити ціни на ліки для скорочення медичних витрат.
Котирування акцій Alps Electric впали на 4,9%. Виробник електроніки для автомобілів заявив, що чекає отримання значнішого збитку за підсумками поточного року.
В той же час дорожчають акції гірничодобувних компаній слідом за підвищенням цін на метали. Зокрема, котирування паперів Rio Tinto, третього за величиною в світі представника даної галузі, збільшилися на 1,5%.
Крім того, акції другого за величиною японського автовиробника Honda Motor додали в ціні 2,1% після того, як аналітики Goldman Sachs Group рекомендували купувати їх.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас