Литва заявляє про готовність об'єднати свою енергосистему з польською — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва заявляє про готовність об'єднати свою енергосистему з польською

Енергетика
184
Литва тісно співробітничатиме з Польщею в справі реалізації сполучення енергосистем двох країн, заявила президент Литви Даля Грібаускайте, яка відвідала Варшаву з одноденним робочим візитом.
Під час зустрічі у Варшаві глави двох країн обговорили актуальні питання енергетики: хід будівництва лінії електропередач між Литвою і Польщею, а також проблеми безпеки енергопостачань в Європу.
"Литва готова до тісної співпраці з Польщею в реалізації проекту сполучення енергосистем і буде прагнути, щоб він отримав фінансування Європейської комісії із коштів нової фінансової перспективи ЄС на 2013 рік", - підкреслила Д.Грібаускайте.
Президенти Литви і Польщі також домовилися, що під їх патронатом наступного року відбудуться заходи, присвячені 600-літтю Грюнвальдської битви.
Як відомо, Грюнвальдська битва відбулася 15 липня 1410 і стала вирішальною битвою "Великої війни" 1409-1411 років між Польщею і Великим князівством Литовським з одного боку, і Тевтонським орденом - з іншого. Битва закінчилася повним розгромом військ Тевтонського ордена.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас