Завершено будівництво другого газопроводу з Туркменії до Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершено будівництво другого газопроводу з Туркменії до Ірану

Енергетика
319
Туркменія завершила будівництво другого газопроводу до Ірану. Про готовність трубопроводу Довлетабат-Салир Яп до заповнення природним газом доповіли президентові Туркменії Гурбангули Бердимухамедову фахівці держконцерну "Туркменгаз".
"Нарощування співпраці з Іраном в сфері постачань природного газу відповідає стратегії диверсифікації експорту енергоносіїв, взаємної вигоди, економічної доцільності і здорової конкуренції", - заявив сьогодні Бердимухамедов під час відвідин найбільшого в країні газового родовища Довлетабад.
"Новий газопровід до Ірану, потужність якого збільшуватиметься з 12 млрд до 20 млрд куб м на рік, - один з кроків до розширення ринків збуту туркменських енергоносіїв", - підкреслив президент.
Родовище Довлетабад останні 20 років забезпечувало постачання туркменського газу в Україну і Росію. Торік з Довлетабада до Росії було експортовано близько 40 млрд кубометрів природного газу. Після вибуху на туркменській ділянці трубопроводу Середня Азія-Центр у квітні цього року і розбіжностей між Москвою та Ашхабадом в питаннях ціни та об'ємів газу, які згодом виникли, постачання туркменського енергоносія до Росії не поновлювалися.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас