Ліхтенштейн залишив "сірий список" податкових гаваней — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліхтенштейн залишив "сірий список" податкових гаваней

Казна та Політика
241
Ліхтенштейн вийшов із "сірого списку" податкових гаваней, повідомляє Reuters із посиланням на уряд альпійської країни. Князівство зробило всі необхідні кроки для того, щоб відповідати глобальним стандартам у сфері боротьби з відходом від податків.
Раніше G-20, організація, котра об'єднує двадцять найбільших економік світу, пригрозила санкціями всім фінансовим центрам, підозрюваним в допомозі тих, хто ухиляється від податків. У квітні поточного року ОЕСР опублікувала на своєму сайті перелік держав, де діє вигідне для іноземних компаній податкове законодавство, розділивши його на три списки - "білий", "сірий" і "чорний".
До "білого" списку були включені країни, що вже уклали з ОЕСР угоду про співпрацю і внесли поправки про банківську прозорість до свого законодавства, до "сірого" потрапили держави, що погодилися на співпрацю з податків із ОЕСР, проте закони доки не що переглянули, а в "чорний" - що відмовилися від співпраці.
В "сірому" списку виявилися, серед інших, Австрія, Андорра, Швейцарія, Ліхтенштейн і Гонконг. Зарахування до списку викликало обурення Швейцарії, яка на знак протесту навіть тимчасово заморозила рахунки ОЕСР.
В серпні Ліхтенштейн зумів домовитися про умови збереження банківської таємниці з Великобританією, а у вересні - з Німеччиною. Нагадаємо, в 2008 році між цими країнами виник конфлікт після того, як стало відомо про таємні рахунки німецьких бізнесменів в банках князівства.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас