В Донецької області ліквідовано конвертцентр, через рахунки якого проконвертовано 30 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Донецької області ліквідовано конвертцентр, через рахунки якого проконвертовано 30 млн грн.

Кримінал
180
В Донецької області ліквідовано центр конвертації, що надавав послуги українським суб'єктам господарювання з мінімізації податкових зобов'язань, конвертації безготівкових коштів у готівку, легалізації (відмивання) незаконних доходів.
Про це повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України. Встановлено трьох активних учасників злочинної групи, що діяла з 2006 р. на території м. Горлівка.
Для прикриття незаконної діяльності з конвертації безготівкових коштів інших підприємств в готівку і навпаки зловмисники створили і придбали низку суб'єктів господарської діяльності. Загальний обіг коштів підконтрольних злочинній групі підприємств становив понад 30 млн грн.
Для припинення незаконної діяльності центру конвертації було проведено 15 обшуків офісних і виробничих приміщень, житлових будинків за місцем проживання організаторів центру і автомобілів, які використовувалися членами злочинної групи. Накладено арешт на 4 поточних рахунку в одній з банківських установ м. Донецька. В ході обшуків вилучено 6 печаток, 3 штампи, 11 комп'ютерних системних блоків, 1 травматичний пістолет, готівкові кошти на суму 55 тис. грн.
Припинення діяльності центру конвертації здійснювалося в рамках кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України. Слідство проводиться слідчим відділом податкової міліції ДПА в Донецької області.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас