Німеччина повинна повернутись до норм європейського пакту стабільності до 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина повинна повернутись до норм європейського пакту стабільності до 2013 року

Казна та Політика
137
Єврокомісія зажадала від Німеччини до 2013 року знов привести свій бюджетний дефіцит у відповідність з критеріями пакту стабільності, знизивши його до трьох відсотків від обсягу ВВП.
Європейська комісія встановила термін, до якого Німеччина повинна знов зменшити дефіцит свого держбюджету максимум до трьох відсотків від об'єму ВВП. У своєму рішенні, прийнятому в середу, 11 листопада, Єврокомісія зажадала від Німеччини повернутися до норм, обумовлених в пакті фінансової стабільності і зростання, до 2013 року.
Очікується, що наступного року нова державна заборгованість ФРН становитиме 5 відсотків від ВВП, з 2011 до 2013 року вона повинна щороку знижуватися на 0,5 відсотка. Таким чином, Єврокомісія використовувала обмовку в пакті стабільності, що надає державам ЄС в разі серйозної економічної кризи більше часу для зниження бюджетного дефіциту до 3 відсотків.
Напередодні міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле пообіцяв, що Німеччина дотримуватиметься пакту стабільності, не дивлячись на домовленість нової правлячої коаліції про зниження податків.
Ситуація в інших країнах ЄС ще серйозніша, ніж у Німеччині: передбачається, що дефіцит держбюджету у Франції складе в 2010 році 8 відсотків, в Іспанії - 10 і у Великобританії - 12 відсотків від ВВП цих країн.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас