Затримка надання Україні траншу кредиту МВФ не позначиться на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримка надання Україні траншу кредиту МВФ не позначиться на валютному ринку

Валюта
628
Затримка надання Україні четвертого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми stand-by не позначиться на валютному ринку, вважає виконавчий директор з економічних питань Національного банку України (НБУ) Ігор Шумило.
"У Національного банку досить валютних резервів і міцності для того, щоб забезпечити стабільність і на валютному ринку, і в ціновій політиці", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.
Шумило також повідомив, що обсяг запланованих платежів із зовнішніх боргів державного і корпоративного сектора на 2010 рік складає близько $23 млрд, що не є критичним для країни.
"Валовий показник із державного і корпоративного секторів із повернення як короткострокових, так і довгострокових кредитів (по зовнішньому боргу), за нашими оцінками, становить близько $23 млрд. Це валовий показник, який може і буде зменшений за рахунок запозичень, які здійснюватимуться і державою, і корпораціями. Той приплив валюти, який спостерігається в поточному році, разом з потоком прямих іноземних інвестицій і разом з можливими надходженнями від міжнародних фінансових організацій компенсує рух капіталу із повернення кредитів", - сказав він.
Шумило також повідомив, що за оцінкою НБУ, негативне сальдо фінансового рахунку країни наступного року буде мінімум в два рази меншим, ніж в поточному році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас