Київське метро залишить тільки один вид річних проїздних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київське метро залишить тільки один вид річних проїздних

1046
В Київському метрополітені зменшили різновиди річних проїзних квитків, залишивши лише той, який забезпечує проїзд пасажира починаючи з 1 січня і закінчуючи 31 грудня.
Про це УНІАН повідомила керівник прес-служби КП “Київський метрополітен” Надія Шумак.
“Річні проїзні, якщо ви пам'ятаєте, у нас були трьох видів: коли в листопаді (2008 року) ми ввели новий тариф, відразу ж запустили проїзні на 12 місяців, потім - річні проїзні, які діяли з 1 грудня по 30 листопада, і третій вид - безпосередньо річний, тобто діяв з 1 січня по 31 грудня. Зараз вже їх не буде. Будуть лише з 1 січня, тобто календарні річні проїзні”, - сказала Шумак.
За її інформацією, вартість одного такого проїзного квитка залишається 910 грн., тобто ціна, яка була встановлена і затверджена ще в січні цього року розпорядженням КМДА (№90 від 28 січня 2009 року). Придбати його можна буде в касах метро в грудні.
Керівник прес-служби також зазначила, що зараз на проїзні квитки в метро на тривалий термін - місяць, квартал, а також рік - діють ціни, встановлені відразу після рішення про зниження вартості проїзду з 2 грн за одну поїздку до 1,7 грн. Зокрема, проїздний на один місяць коштує 95 грн., на квартал - 260 грн.
“В річних проїзних не обмежуватиметься кількість поїздок. Не було такого розпорядження, щоб ми обмежували кількість поїздок ні в місячних, ні в річних, ні в квартальних”, - підкреслила Шумак.
Також вона зазначила, що школярі продовжують безкоштовно їздити в метрополітені столиці і, швидше за все, наступного року ця пільга для них буде збережена: "Нічого доки не міняється. Ми жодних розпоряджень з КМДА не отримували, і нічого із цього приводу не говорять. Здається, і з 1 січня, швидше за все, теж діти їздитимуть безкоштовно”.
Як повідомляв УНІАН, в середині серпня КМДА оприлюднила проект рішення, відповідно до якого, зокрема, планується обмежити кількість поїздок в проїзних квитках на місяць на проїзд в метрополітені до 70-ти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас