Азіатські фондові індекси зростають у середу на позитивній статистиці з Японії та Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові індекси зростають у середу на позитивній статистиці з Японії та Китаю

Фондовий ринок
79
Азіатські фондові індекси зростають у середу четверту сесію поспіль на позитивній статистиці з Японії і Китаю, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся в процесі торгів на 0,5% - до 118,67 пункту, за чотири сесії значення цього індикатора збільшилося на 3,5%. Японські фондові індекси Topix і Nikkei збільшилися на 0,2%, гонконгський Hang Seng - на 0,7%.
Замовлення на продукцію машинобудування в Японії, що є індикатором бізнес-інвестицій на найближчі три-шість місяців, зросли у вересні на 10,5%, значно перевищивши прогноз експертів, що в середньому чекали підвищення на 4,1%.
Крім того, китайське статистичне управління повідомило про збільшення обсягу промислового виробництва в жовтні на 16,1% в річному численні - максимальному з березня 2008 року. Роздрібні продажі в КНР підвищилися минулого місяця на 16,2%, а профіцит торговельного балансу збільшився майже удвічі в порівнянні з вересневим рівнем на тлі мінімальних цього року темпів скорочення експорту.
"Азіатські країни відновлюють економічне зростання швидше, ніж інші економіки, - відзначає старший стратег Daiwa SB Investments в Токіо Соїхіро Мон’ї. - Це причина зростання такого швидкого поліпшення показників промислового виробництва і експорту. Азія стане лідером глобального економічного підйому наступного року".
Вартість акцій Kubota Corp., найбільшого азіатського виробника тракторів, піднялася в процесі торгів на 3,4%, Mori Seiki, що випускає токарні верстати, - на 1,7%.
Папери Pioneer подорожчали на 6,4% після поліпшення рекомендацій для акцій компанії аналітиками Bank of America Merrill Lynch до "купувати" з "нижче за ринок".
Ціна акцій HSBC, що торгуються в Гонконгу, збільшилася на 3,8% після публікації сильної звітності британського банку у вівторок.
Вартість паперів найбільшого китайського чіпмейкера Semiconductor Manufacturing злетіла на 53% після призначення нового глави, який, як сподіваються інвестори, зможе вивести компанію на прибутковий рівень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас