Аналітики: Пік неповернень за споживчими кредитами чекає Україну в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Пік неповернень за споживчими кредитами чекає Україну в 2010 р.

Кредит&Депозит
2346
В 2010 р. очікується пік неплатежів за споживчими кредитами в Україні. Про це йдеться в дослідженні, проведеному аналітиками банку UniCredit. Наступного року почнуть рідше повертати банківські кредити і жителі східноєвропейських країн.
За даними UniCredit, цього літа майже кожен третій українець виявився неспроможним обслужити свої кредити. Пік неповернень за кредитами чекає Україну в 2010 р. У зв'язку з цим експерти UniCredit кажуть про необхідність проведення структурних змін в банківській системі України. Аналогічна ситуація загрожує також банківським системам Росії та Казахстану. Прогноз щодо інших країн Східно-Європейського регіону виглядає хоч і не так трагічно, але також не вселяє оптимізму.
З таким песимістичним прогнозом в цілому згоден начальник управління цінних паперів і фінансових ринків банківської групи Rietumu Дмитро Крутік. "У зв'язку з високим рівнем безробіття і низьким рівнем доходів населення можна чекати ускладнення взаємин між банками і позичальниками, що так і не зуміли поліпшити свої фінансові можливості", - каже експерт. На думку Д.Крутіка, банки навряд чи підуть назустріч клієнтам і не захочуть надавати відстрочення за кредитними платежами або ефективніші ставки за кредитами.
Як стверджують аналітики UniCredit, неплатежі за кредитами призведуть до значного зростання витрат банків. У результаті фінансові інститути України і Казахстану наступного року так і не зможуть справитися зі збитками.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас