Україна та Росія домовились провести консультації щодо нормалізації діяльності "Укртатнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Росія домовились провести консультації щодо нормалізації діяльності "Укртатнафти"

Енергетика
350
Україна і Росія домовились провести спільні консультації за участю Мінпаливенерго України, Міненерго Росії, уряду Республіки Татарстану і зацікавлених компаній з нормалізації діяльності ЗАТ "Укртатнафта".
Відповідної домовленості було досягнуто 9 листопада 2009 р. в Москві під час V засідання підкомісії з питань паливно-енергетичного комплексу Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, повідомляє сьогодні прес-служба українського Мінпаливенерго. Засідання відбулося під головуванням міністра палива та енергетики України Юрія Продана (голова української частини підкомісії) і міністра енергетики Російської Федерації Сергія Шматко (голова російської частини підкомісії). Крім того, запропоновано винести питання діяльності ЗАТ "Укртатнафта" на розгляд Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії.
З метою забезпечення стабільності постачань російської нафти і збільшення їх обсягів на НПЗ України і її транзиту територією України сторони домовилися провести консультації з опрацювання умов співпраці в даному напрямі, включаючи можливість внесення змін або підписання нового договору між ВАТ "Укртранснафта" і ВАТ "АК "Транснефть".
Під час час засідання сторонами також обговорювалося питання двосторонньої співпраці у галузі електроенергетики. З метою вдосконалення договірної бази із забезпечення паралельної роботи об'єднаних ЄЕС Росії та ОЕС України вирішено активізувати роботу у напрямі розробки, узгодження і підписання вже наступного року низки документів (договори про взаємне надання аварійної допомоги, методики почасового обліку перетікання електроенергії, актуалізації положень технічної угоди про забезпечення паралельної роботи електроенергетичних систем).
Також сторони обговорили можливості постачань української трубної продукції і російського бурового устаткування для нафтогазовидобувних підприємств. За результатами засідання головами української і російської частки підкомісії підписаний спільний протокол.
Сторони прийняли рішення провести наступне засідання підкомісії з питань паливно-енергетичного комплексу Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії в I півріччі 2010 р. в Києві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас