Індекси в США зросли в понеділок на акціях банків, сировинних компаній, ф'ючерси дешевшають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США зросли в понеділок на акціях банків, сировинних компаній, ф'ючерси дешевшають

Фондовий ринок
96
Американські фондові індекси зросли в понеділок на рішенні G20 зберегти заходи стимулювання економіки, повідомляє агентство Bloomberg. Курс долара США до євро знизився, ціни на сировинні товари збільшилися. Ф'ючерси на індекси США дешевшають у вівторок, зниження їх котирувань складає 0,2-0,3%.
Dow Jones Industrial Average підскочив за підсумками торгів на 2% - до 10226,94 пункту - максимального рівня за 13 місяців, Standard & Poor's 500 піднявся шосту сесію поспіль - на 2,2%.
Міністри фінансів і глави центральних банків G20 підтвердили у вихідні, що не поспішатимуть зі згортанням заходів підтримки економіки, і затвердили річний графік реалізації конкретних заходів для досягнення стійкого зростання. Представники провідних світових країн як і раніше побоюються, що крихкий баланс в світовій економіці, яка ледве почала оправлятися від кризи, може бути порушений через поспішне згортання антикризових заходів.
"Це дійсно "бичачий" ринок, - відзначає голова ради директорів Johnson Illington в Нью-Йорку Хью Джонсон. - Жодна країна не відмовляється від стимулюючих програм. Це хороша новина для світової економіки і не дуже хороша - для інфляції. Ось чому ми бачимо підйом фондових ринків у всьому світі".
Котирування акцій американських компаній, значна частина виручки яких припадає на зарубіжні ринки, демонструють значніше зростання в порівнянні з компаніями, орієнтованими, головним чином, на внутрішній ринок, враховуючи те, що продовжується останні вісім місяців ослаблення долара США, свідчать дані Goldman Sachs.
Акції 50 компаній індексу S&P 500, що мають найбільшу частку зарубіжних продажів у виручці, подорожчали з березня цього року в середньому на 76%. Папери компаній, що працюють, в основному, на американському ринку, зросли в ціні на 55%.
Вартість акцій General Electric збільшилася за підсумками торгів у понеділок на 3,4%, Caterpillar - на 4,2%, Intel - на 2,8%. Кожна з цих компаній отримує більше половини виручки від зарубіжних операцій.
Підіндекс S&P, в розрахунок якого входять акції фінансових компаній, підскочив до закриття ринку на 3,6%, що стало максимальним зростанням серед 10 основних галузевих груп індикатора.
Федеральна резервна система повідомила в понеділок, що дев'ять з десяти найбільших американських банків, яким в травні за підсумками стрес-тестів було наказано збільшити капітал, вже наростили його до рівня, що дозволяє пережити можливе погіршення економічної кон'юнктури.
Акції Bank of America подорожчали на 4,8%, Morgan Stanley - на 4,1%, Goldman Sachs - на 2,8%.
Котирування паперів сировинних компаній зросли за підсумками торгів на тлі підвищення цін на метали. Вартість золота підскочила до чергового рекорду - $1111,7 за унцію, нафта подорожчала на 2,6%, ціна міді збільшилася вперше за три дні.
Акції Barrick Gold подорожчали на 3,3%, Newmont Mining - на 3,1%, Freeport-McMoRan - на 4,6%.
Вартість паперів Altria Group, найбільшого в США виробника тютюнової продукції, піднялася на 1,8% - до $18,87. Згідно з прогнозом аналітиків Morgan Stanley, ціна акцій компанії може піднятися до $27 в тому випадку, якщо вона поліпшить свою прибутковість за рахунок скорочення витрат і підвищення цін на продукцію.
Ціна акцій Sprint Nextel злетіла за підсумками торгів на 20%. Один з найбільших в США операторів мобільного зв'язку повідомив про плани скорочення 2-2,5 тис. робочих місць. Компанія планує зменшити витрати на робочу силу на $350 млн на рік, крім того, вона чекає, що її грошовий потік в четвертому кварталі буде позитивним.
Індекс Dow Jones Industrial Average зріс до закриття ринку в понеділок на 203,52 пункту (2,03%) - до 10226,94.
Standard & Poor's 500 піднявся на 23,78 пункту (2,22%), склавши 1093,08 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 41,62 пункту (1,97%) - до 2154,06 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас