Обама під час візиту в КНР поговорить про заниження курсу юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама під час візиту в КНР поговорить про заниження курсу юаня

Валюта
489
Під час візиту до Китаю Президента США Барака Обами буде порушено тему штучного заниження курсу юаня. Як передає Reuters, кажучи про запланований на наступний тиждень візит в КНР, глава Білого дому вказав, що це питання буде одним з основних на переговорах з китайським керівництвом.
За словами Б.Обами, американські виробники стверджують, що влада Китаю штучно утримує юань на низькому рівні, що сприяє збільшенню продажів китайських товарів на американському ринку і, навпаки, перешкоджає продажам американських товарів на китайському.
Дана ситуація, на думку економістів, спричиняє дисбаланс в економіці і, як наслідок, значний торговельний дефіцит США і профіцит КНР.
Як вважає Reuters, зараз Б.Обама поки успішно бореться з певними бізнес-колами США, які вимагають, щоб він офіційно оголосив, що КНР займається маніпуляціями з валютою. Замість цього американський лідер заявляє, що у США і КНР багато спільного, зокрема, Китай є утримувачем значної кількості американських доларів і тому зацікавлений в нормальному розвитку американської економіки. Виходячи з цієї тези, Б.Обама має намір вирішувати питання валютної диспропорції. Разом з тим, Президент США дав зрозуміти, що "заклопотаність американських виробників обґрунтована, і розмова на цю тему стане дуже важливою частиною майбутніх переговорів".
Нагадаємо, візит Президента США Б.Обами до Китаю здійснюється на фоні, як кажуть деякі аналітики, торговельної війни, що починається, між двома країнами. США вважають, що Китай веде демпінгову цінову політику, і вже підвищили імпортні мита на багато китайських товарів, такі як труби і шини. Китай же виступає різко проти цього і заявляє, що подібні дії суперечать принципам СОТ і зобов'язанням, які взяли на себе США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас