Український ринок акцій в понеділок стрімко зростав слідом за світовими майданчиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій в понеділок стрімко зростав слідом за світовими майданчиками

Фондовий ринок
108
Український ринок акцій почав тиждень бурхливим зростанням услід за європейськими і американськими майданчиками. За підсумками дня індекс "Української біржі" зріс на 4,05% - до 1561,02 пунктів, індекс ПФТС - на 1,38%, до 628,25 пунктів.
Як зазначив інвестиційний консультант інвесткомпанії Dragon Capital Сергій Пилипенко, не дивлячись на переважання на світових ринках в п'ятницю негативу у зв'язку зі слабкими даними із безробіття в США, місцеві гравці почали новий торговельний тиждень з покупок. Рішення саміту "великої двадцятки" про продовження заходів стимулювання економіки було позитивно сприйняте на всіх світових фондових майданчиках, український ринок не став виключенням.
Як повідомив Пилипенко, заява МВФ про відстрочення чергового траншу кредиту не вплинула на настрій місцевих трейдерів.
Експерт зазначив, що американські ринки упевнено зростають на відкритті в понеділок, європейські і російські майданчики також слідують цій динаміці. На його думку, у вівторок вірогідне продовження покупок на українських біржах, проте слід чекати і фіксації прибутку з певних позицій.
На "Українській біржі" в понеділок лідерами зростання стали акції підприємств "другого ешелону", серед них - акції Крюківського вагонобудівного заводу (+11,72%), "Донбасенерго" (+11,29%), Ясиновського коксохімічного заводу (+10,83%), Сумського НВО ім. Фрунзе (+10,36%), Маріупольського тяжмашу (+10,24%). "Блакитні фішки" показали скромніше зростання - в межах 3-5%. Лідерами за обсягом торгів стали акції "Укрнафти" (4,565 млн грн.), подорожчавши на 3,54% і "Мотор-Січі" (3,547 млн грн.), які подорожчали на 4,72%.
Разом з тим, аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин зазначив, що, не дивлячись на високу активність на фондовому ринку, в понеділок були відсутні операції з акцій "Луганськтепловозу". За його словами, це обумовлено невизначеністю з перспективами розвитку компанії унаслідок повернення 76% акцій у власність держави. На думку Іванишина, в найближчій перспективі варто чекати зменшення зацікавленості учасників ринку до акцій цієї компанії.
Всього на "Українській біржі" в понеділок укладено 1319 операцій на суму 30,5 млн грн.
На "ПФТС" в понеділок в лідерах торгів за обсягом операцій були акції Єнакіївського метзаводу, "Укрнафти" і "Центренерго", що показали зростання відповідно на 2,94%, 2,74% і 1,34%.
На "ПФТС" цього дня укладено операції з акціями на суму 11,583 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас