МВФ наголошує на важливості досягнення в Україні повного консенсусу влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ наголошує на важливості досягнення в Україні повного консенсусу влади

Казна та Політика
260
Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначає важливість досягнення в Україні повного консенсусу влади для подальшої реалізації програми stand-by.
"Директор-розпорядник відзначив важливість досягнення в Україні повного консенсусу, включно з виконавчою гілкою влади, який є необхідним для успішного впровадження економічної програми, підтримуваної фінансуванням з боку МВФ, на майбутнє. МВФ готовий до співпраці з владою України, як тільки буде забезпечений такий консенсус", - говориться в повідомленні представництва МВФ в Україні із посиланням на пояснення прес-секретаря фонду.
В повідомленні також наголошується, що завдяки програмі вдалось стабілізувати надзвичайно складну економічну ситуацію в Україні, що має визначають роль в забезпеченні добробуту українського народу.
Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредитів в рамках програми stand-by в розмірі близько $17 млрд. За минулий час Україна вже отримала три транші на загальну суму майже $11 млрд.
Надання четвертого траншу в розмірі $3,8 млрд було заплановано на листопад за підсумками третього перегляду програми. Місія фонду завершила роботу в Києві в кінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення роботи.
7 листопада директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан заявив в інтерв'ю західним ЗМІ, що фонд продовжить співпрацю з Україною лише після завершення президентських виборів, які заплановані на січень 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас