Депутати пропонують проводити будь-які перевірки підприємств тільки за рішенням суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують проводити будь-які перевірки підприємств тільки за рішенням суду

Казна та Політика
440
Проводити перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства, вимагати його первинні або статутні документи не за рішенням контролюючого органу, а виключно на підставі рішення суду пропонують депутати фракції БЮТ.
Відповідний законопроект "Про проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності виключно на підставі рішення суду" (№5327) зареєстрований днями в парламенті.
"Посадові особи мають право розпочинати проведення перевірки за умови надання суб'єктові підприємницької діяльності під розписку копії рішення суду про проведення перевірки, в якому наголошуються підстави проведення перевірки, дата її початку і дата закінчення", - говориться в законопроекті.
При цьому ініціатор проведення перевірки подає до суду письмове обґрунтування такої перевірки і дати її початку і закінчення, склад осіб, які проводитимуть таку перевірку, документи, які свідчать про виникнення підстав для проведення такої перевірки, інші відомості, передбачені законом, а також відомості на вимогу суду.
В записці пояснення до законопроекту зазначається, що під дію цього документа не потрапляють перевірки, які проводяться відповідно до закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" і Карно-Процесуального кодексу України.
На думку авторів законопроекту, останнім часом проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності стало широко використовуватися для боротьби з конкурентами на ринку, що створило додаткові умови для поширення корупції.
В зв'язку з цим автори передбачають виключити безпідставні перевірки підприємців на користь інших комерційних структур, що поліпшить підприємницький клімат в цілому і стимулюватиме розвиток вітчизняної економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас